Selasa, 25 Mei 2010

Sujatha Vell Paari cari pasal dengan UMNO

Untuk menyelamatkan kedudukan sebagai Presiden MIC seumur hidup, Semi value menggunakan anaknya yang bernama S.Vell Paari untuk memburukkan BN/UMNO. Si kaki betina aka ikan pari betina ini menuduh UMNO sebagai petualang untuk jatuhkan bapaknya. Masuk akai ka....

S. Vell Paari yang merupakan anak Presiden MIC, berkata,
''Adalah sesuatu yang berbahaya jika 'orang luar' terlibat (dalam urusan parti komponen). Lupakan dahulu bahawa bapa saya adalah Presiden MIC dan lihat isu ini dari perspektif demokrasi. Beliau dipilih oleh ketua-ketua bahagian.

''Jadi, apabila ada pemimpin yang tidak setuju dengan kuasa yang diberikan itu, adakah mereka menggunakan 'pembunuh politik' untuk menjatuhkan beliau?
''Apabila anda tidak gembira (dengan keadaan itu) anda gunakan orang dalam parti untuk melakukan perkara itu. Ia melemahkan asas demokrasi dan semangat BN serta keputusan ahli-ahli parti berhubung pemimpin yang mereka pilih,'' katanya.

Vell Paari turut mempersoalkan adakah benar tindakan masyarakat Cina dan India tidak memilih BN dalam pilihan raya umum lalu disebabkan kepimpinan MIC dan MCA.

''Ia tiada kena-mengena dengan soal kepimpinan dua parti ini (MIC dan MCA). Ketidaksamarataan yang berlaku hari ini merupakan penyebab kepada perkara itu,'' katanya.

Dengan menggunakan metafora BN sebagai sebuah bas, Vell Paari berkata, parti-parti komponen hanya penumpang dalam bas yang dipandu oleh UMNO itu.
''Parti-parti komponen hanya penumpang. Bas itu dipandu oleh UMNO,'' katanya yang membayangkan tindak-tanduk dan polisi UMNO menjadi punca masalah berkenaan.

Beliau turut mendakwa antara sebab utama BN kehilangan undi kaum India pada pilihan raya umum lepas adalah berikutan tindakan meruntuh kuil, isu menarik kembali lesen pengedar besi buruk dan penahanan pemimpin Hindraf.

Alasan yang sangat tak masuk akal oleh orang yang baru di lantik oleh bapak untuk duduk kerusi CWC.

4 ulasan:

Wake UP! berkata...

Siapa yang ada kaitan dengan kes pembunuhan pelakon berbangsa India itu hari?

Tools of the Illuminati in Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

ape2 pun saudara dia yang buat siatan d klang Hospital dan Ketua Polis Setul yang sediakan maklumat. mereka tu sama kaum........he he he

Tanpa Nama berkata...

Nasib baik ada bas UMNO bagi tumpang.. sekurang-kurang nya sampai kehendak mereka walaupun bas UMNO tu sememangnya tak mahu bawa pun orang India macam di PeriParia ini..

Singalautmetro berkata...

Kaveas kata Samy Vellu antara orang yang sabotaj dia ketika bertanding pilihanraya lalu sehingga kalah. Itu kata Kaveas. Kaveas tak mungkin cakap sedemikian jika hatinya tidak menyimpan marah kepada Samy Vellu. Namun apa yang lebih penting, elok sangatkah perangai Samy Vellu seperti didakwa Kaveas yang tersiar dalam the Star.

Vell Paari mesti buka mata, lihat sekeliling. Sesekali kita terpaksa hidup di dalam hutan, selepas lama bertapa di dalam istana. Bukankah hidup itu umpama roda. Bersedialah untuk ke bawah. Belajar memahami makna sebenar hidup dalam sebuah negara dan parti bernama Barisan Nasional.