Sabtu, 2 Oktober 2010

NIK AZIZ CEMAS DAN TAKUT ATAS CADANGAN KU LI SEBAGAI CALON GALAS

KOTA BHARU 2 Okt. - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan cadangan untuk menamakan Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah sebagai calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas sebagai tidak wajar.


Menteri Besar Kelantan itu menyifatkan cadangan itu juga sebagai merendahkan darjat Tengku Razaleigh yang tidak layak sama sekali bagi seorang pemimpin veteran itu bertanding di peringkat DUN.


"Saya boleh sebut ini dah melampau. Ku Li (Tengku Razaleigh) bukan taraf dia (bertanding di DUN), dia menteri dah. Dia dah ke Parlimen dan turun ke DUN ini ada benda tak betul.


"Tak jaga lidah betul (cadangan pilih Tengku Razaleigh), jagalah lidah sikit. Ku Li ni berketurunan raja dan (pernah) jadi Menteri Kewangan; tiba-tiba nak letak di DUN. Ini tak betul. Ada masalah lain le ni...," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Ke-13 Pertubuhan Kerabat Raja Jembal Kelantan di sini, hari ini.

Nik Aziz berkata demikian ketika mengulas cadangan untuk memilih Ketua UMNO Bahagian Gua Musang itu sebagai calon pada Pilihan Raya Kecil DUN Galas berikutan ketokohan pemimpin itu.


Cadangan untuk memilih Tengku Razaleigh itu juga mendapat perhatian Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang dilaporkan berkata, BN bersedia untuk mencalonkan pemimpin itu kerana ia paling sesuai dan tepat berdasarkan kepada pengalaman dan pengaruhnya di Gua Musang. - Bernama

PERSOALAN YANG PERLU DI JAWAB OLEH BIAWAK-BIAWAK NIK AZIZ

1. Kenapa tetiba wali selipor nie kata begitu?????.
2. Sejak bila pula kepimpinan negeri serambi mekah menjunjung darjat seseorang hamba Allah.
3.Kenapa keturunan raja tak boleh jadi wakil rakyat, lagi baik apa Raja yang berjiwa Rakyat. bukan Macam Raja Petra Kamaruddin (RPK).
4. Ahli Parlimen bertanding di DUN tak jadi masalah dalam politik Malaysia, malah ramai juga ahli Parlimen PAS juga ADUN tu macam Nizar KKK, Abdul Wahid Endot dan beberapa orang lagi.
5. Takut ke Ku Li nanti jadi ketua Pembangkang di DUN Kelantan?.

Tiada ulasan: