Isnin, 26 Ogos 2013

PRU 12,DAPAT LADANG BABI, PRU 13 DAPAT HUB MAKANAN CINA 12 JUTA JUGA.Selepas menang PRU 12, mengumumkan pembukaan ladang babi terbesar negara dengan anggaran kos 12 juta. Lepas menang PRU 13 pula akan membelanjakan 12 juta untuk menjadikan Jalan Alor Bukit Bintang hub makanan cina terbesar dan tersohor di negara.

Kalau makanan cina itu apa menunya?. Datuk Bandar KL siapa?  takkan projek besar macam tu tak di bawa meeting dengan DBKL. Atau Datuk Bandar memang tak de suara dalam DBKL.Menteri Kesejahteraan Bandar sapa? takkan bukit bintang dah jadi Shanghai.

Meluluskan projek hub makanan cina bernilai 12 juta di bukit bintang samalah maksudnya dengan membuka ladang babi di bukit bintang bezanya projek ladang babi ternak babi hidup, projek hub makanan cina babi yang dah masak.

Tukang pungut sampah di kawasan bukit bintang tu semuanya cina ke, DBKL dapat pastikan ke sisa makanan dan sisa masakan di bungkus baik-baik sebelum di buang?.Tidakkah Datuk Bandar  dan Menteri berkenaan sedar ini adalah cara menghalau orang melayu dari mendekati kawasan tersebut?.

Tiada ulasan: