Selasa, 5 Jun 2012

MUZAKARAH DUA TOK GURU


Demi kelangsungan Politik PAS dan demi menghuraikan kePENINGan kepala hotak kedua-dua tok guru dalam PAS nie, elok juak-juak PAS  mengusahakan satu  Muzakarah antara Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dengan Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Moga dengan muzakarah itu akan menyelesaikan masalah;

1.Dulu Nik Abdul Aziz membantah cadangan Abdul Hadi untuk menubuhkan Kerajaan Perpaduan bersama UMNO.

2.Sekarang Abdul Hadi menentang cadangan Nik Abdul Aziz untuk bermuzakarah bersama UMNO..


3.Abdul Hadi yang mengakui Pas tidak boleh menjanjikan syurga kepada mereka yang mengundi parti itu dalam pilihan raya.

4.Nik Abdul Aziz yang mempertahankan pendirian undi Pas masuk syurga.

5.Abdul Hadi menegaskan jawatan PM  mesti disandang orang Melayu 

6. Nik Aziz kata tidak kisah mana-mana kaum asalkan individu berkenaan beragama Islam.

7. " Justeru pada saya,adalah haram bersekongkol dengan pihak Israel dalam apa bentuk hubungan sekalipun" - Nik Aziz 22/2/2012.

8. Pendekatan kita (ialah) boleh bekerjasama dan berniaga dengan bukan Islam (termasuk Yahudi) tetapi ia mestilah terhad kepada kaum itu sahaja dan bukannya dengan fahaman Zionis, - Abdul Hadi Awang 17/3/2012.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

MU-ZAKAR-AH ANTARA TOK GURU KAFIR DAN TOK GURU MUNAFIK.

KEDUA-DUA NI SYAITAN YANG LEBIH DAJJAL DARI DAJJAL

Tanpa Nama berkata...

D1- Mohon Dato' jelaskan kategori NG0-NGO yang ada di dalam pendaftaran Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS)?
D2 -Perlukah pertubuhan yang didaftarkan itu menjelaskan bidang aktiviti mereka?
D3 -Bagaimanakah senario NGO berasakan politik di negara ini?
D4 -Adakah terdapat parti politik yang mengambil kesempatan di sebalik NGO-NGO yang telah didaftarkan?
D5 - Negara telah berhadapan dengan beberapa siri demontrasi BERSIH baru-baru ini. Apakah klasifikasi untuk BERSIH?
D6- Jadi maksudnya BERSIH itu haram?
D7- Jika begitu, mengapa tidak pihak berkuasa awal-awal lagi bertindak ke atas BERSIH yang haram itu?
D8- Bagaimanakah ROS mengesan jumlah sebenar pertubuhan yang berasakan politik ini?
D9- Negeri manakah mencatat pendaftaran NGO berasaskan politik yang paling tinggi?
D10- Dapat dilihat negeri-negeri di Pantai Barat Semenanjung Malaysia lebih lebih aktif penubuhan NGO berasaskan politik. Apakah pendorongnya.?
D11- Adakah ini memberi maksud kesedaran berpolitik di Pantai Barat (Semenanjung Malaysia) lebih subur?
D12- Apakah perbezaan antara NGO POLITIK dan PARTI POLITIK?
D13- Bagaimana dengan pertubuhan JATI dan PERKASA?
D14- NGO berasaskan politik ini mampu menarik pengikut yang ramai. Apakah keberangkalian untuk mereka menukar dari NGO ke sebuah parti?
D15- Dapat dilihat pertubuhan NGO berasaskan politik semakin hari semakin meningkat. Dari pandangan ROS, apakah mesej yang dapat dibaca?
D16- Terdapat juga NGO kategori lain, tetapi mengapa NGO POLITIK lebih aktif?
D17- Mengenai pertubuhan BERSIH, organisasi ini mempunyai ahli jawatankuasa tersendiri. Apakah ianya satu cabaran ROS untuk memastikan BERSIH ini berdaftar?
D18- BERSIH telah pun diiktiraf sebagai satu pertubuhan haram namum sehingga kini tiada apa-apa tindakan yang dilakukan. Tidakkah ini telah mengundang rasa cukup cuak majoriti rakyat kepada kerajaan dan ROS sendiri?