Ahad, 9 Januari 2011

TIMBALAN PRESIDEN PAS AKUI SELAMA INI PAS AGEN PENYEBAR FITNAH DAN TIDAK BERAKHLAK ?.

Jentera PAS diingatkan agar tidak menjadi agen penyebar fitnah sewaktu menyampaikan maklumat kepada masyarakat khususnya pengundi di Dun Tenang.

Timbalan Presiden PAS, Nasharudin Mat Isa berkata,
"Jangan kita menjadi agen penyebaran fitnah, pastikan apa yang kita cakap itu berdasarkan fakta yang betul. Periksa dahulu fakta, fahami dahulu suasana dan keadaan, kenali masyarakat di hadapan kita sebelum kita menyampaikan sesuatu perkara.

Nasharudin juga berkata, sebagai peyokong dan pendokong parti yang memperjuangkan Islam, jentera parti harus menunjukkan akhlak yang baik sewaktu berhadapan dengan masyarakat yang pelbagai latar belakang.

"Akhlak Islam menjadi teras perjuangan PAS. Kita dekati pengundi dengan akhlak yang baik, dengan budaya timur yang menghormati satu sama lain dan memahami kehendak satu sama lain. Tambahnya, jentera parti mesti memahami bahawa politik itu merupakan salah satu kaedah untuk mengajak masyarakat ke arah keabikan, bukan untuk mendapatkan kuasa memerintah semata-mata.

"Tugas kita ialah tugas politik tapi sebagai parti Islam kita juga merupakan gerakan dakwah yang bertanggungjawab menghimpun manusia untuk melakukan kebaikan. "Harus difahami, defiinasi politik PAS berteraskan Islam. "Jadi dalam pilihan raya kecil ini merupakan peluang yang paling baik untuk kita melakukan perubahan dalam masyarakat dan mengubah pentadbiran negeri dan seterusnya pusat yang sejak sekian lama berada di bawah Umno BN," katanya yang juga ahli Parlimen Bachok.

Sehubungan itu, beliau menyeru seluruh jentera agar berdepan dengan masyarakat di Tenang dengan rasional dan bersiap sedia dengan segala fakta. "Tonjolkan peribadi yang baik untuk kita mengajak mereka ke arah kebaikan. Sekali lagi saya ingatkan, jangan menggunakan fitnah kerana salah satu unsur yang menafikan kemenangan ialah apabila kita melakukan maksiat termasuklah melakukan fitnah," katanya.

KOMEN MPG.
Buat juak -juak Penipu Rakyat, dengarlah nasihat Nasaruddin tu...dia ikhlas. 
Semasa kempen tu tolonglah jelaskan.
1. Kenapa al-juburi tak nak bersumpah muhabalah, tak kan kat allah.s.w.t pun al- juburi tak percaya...waktu ini yang di katakan oleh juak -juak Penipu Rakyat waktu al-juburi di zalimi oleh kerajaan ,takkan tak percaya janji allah doa orang terinyaya cepat di makbulkan....buatlah solat hajat ramai-ramai minta allah tunjukkan kebenaran. 

2. Tolong jelaskan kenapa PAS bersekongkol dengan DAP, 
3. Tolong jelaskan juga kemana perginya perjuangan menegakkan negara Islam.
4. Kenapa benarkan agama lain guna kalimah Allah.
5. Tolong jelaskan kenapa wali keramat PAS Nik Najis tu tak mahu umat islam bersatu
6. Kenapa dah dapat Selangor arak dan maksiat masih berleluasa dan bertambah?. Tolong jelaskan pada pengundi melayu Islam Tenang.
7. Mana pergi duit tabung Memali, 
8. Mana buktinya Felda bankrup. 
9. Apa cite Dun Selinsing yang berzina. 
10. Terangkan juga kenapa PAS tak larang bukan Islam dari berceramah di dalam masjid di mimbar tempat imam,
11. Jelaskan kenapa boleh bererobik dalam kawasan masjid dengan pakaian membuka aurat dan ketat...
12. Jangan lupa terangkan juga dasar liberal PAS sekarang.
13. Terangkan juga Hj.Hadi Awang kata keutamaan Negara Islam telah di lucutkan dalam perjuangan PAS
Tolong jelaskan kat Pengundi DUN Tenang
14. Apa Nizar dah buat kat Perak semasa 11 bulan jadi MB boneka
15. Cerita sikit peranan PAS kat Pulau Pinang di bawah Pemerintahan DAP
16. Apa PAS Selangor dah buat selama berkuasa nie

Tiada ulasan: