Khamis, 1 Mac 2012

TINDAKKAN TERHADAP THE STAR TINDAKKAN TERGESA-GESA?

Nie apa cerita nie, yang dedahkan kena hukuman yang sembunyikan di bela?

MPG mengucapkan tahniah kepada Pengarang kanan rencana Lim Cheng Hoe,dan Timbalan Pengarang Rencana Darly Goh dari The Star Publication (Malaysia) Berhad kerana KEBERANIAN mereka menyiarkan gambar penyanyi funk,hip-hop dan soul dari Amerika Syarikat Erykah Badu.

Jika the star tidak dedahkan gambar tersebut sampai bila pun rakyat Malaysia tidak tahu betapa kurang ajarnya Erykah Badu, The Star telah menjalankan dakwahnya sehingga konsert Yahudi ini di batalkan, maka selamatlah rakyat Malaysia yang telah membayar atau membeli tiket konsert dari sama-sama bersubahat.

Sepatutnya penganjur konsert iaitu Pineapple concert Sdn Bhd melalui Pengarah Urusannya iaitu Razman Razali yang patut di ambil tindakkan kerana tidak berhati-hati memilih penyanyi.

MPG setuju tindakkan keras terhadap The Star dan pengarang yang terlibat di kenakan jika benar gambar yang di maksudkan itu memang mereka sengaja cipta  tapi kalau gambar itu adalah gambar tulen Erykah Badu maka wajarlah The Star dan pengarangnya di beri penghargaan.


Tiada ulasan: