Isnin, 6 April 2015

BUAT AYAHNDA TUN, KOTA LAH APA YANG DI KATA.

Amaran buat Tun M, tulisan Tun muktahir ini seolah olah menikam belakang kesatuan orang orang melayu. Secara peribadi saya tak bersetuju dgn cara tun mengajar PM Najib,walaupun semua tahu PM Najib adalah anak murid kepercayaan Tun semasa zaman pentadbiran Tun Abdullah Ahmad Badawi. Apa tujuan Tun sebenarnya? adakah Tun diperalatkan? atau Tun masih berminat untuk jadi PM? atau lebih meragukan lagi ADAKAH TUN BERMINAT JADI KETUA PEMBANGKANG? Kalau semua PM selepas Tun tidak serasi dgn Tun ,manusia macamana yang Tun nak untuk PM Malaysia? perlu ingat jawatan PM bukan di pilih oleh mantan tapi di pilih oleh rakyat melalui Pilihanraya. Paling penting HENTIKANLAH MEMECAHBELAHKAN ORANG ORANG MELAYU..

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tendang Musa Hitam
Sepak Tengku Razaleigh
Terajang Anwar Ibrahim
Perlekeh Abdullah Badawi
Sekarang ni nak tolak Najib

Melayu makin bersatukah?

Tanpa Nama berkata...

Ada pernah kita dengan para jemuan belaan Najib ini dapat menjawab isu yang diutarakan itu? Langsung tak adakan. Ini buktinya Najib memang ada sesuatu yang disembunyikan, untuk melengahkan perkara ini, dihantarnya para jemuan belaannya untuk buat serangan bagi menaikkan imej beliau dengan memburukkan Tun Dr. Mahathir dan orang-orang yang mengkritik kelemahan Najib itu. Tapi akhirnya jemuan yang diharapnya dapat membuat serangan maut telah menyebabkan Najib pula lagi teruk dan musnah kredebilitinya kerana sudahlah tak mampu nak jelaskan apa yang disoalkan oleh Tun Dr. Mahathir, kerana Tun Dr. Mahathir tak tuduh pun, dia hanya tanya, maka jawab sudahlah, yang hantar jemuan bengong buat serangan bodoh hingga akhirnya memakan diri Najib sendiri apa gunanya?

Kalau dah tak mampu tu, undur sahajalah Najib, letak jawatan sebelum kau hilang kuasa sebab Barisan Nasional kalah dalam PRU 14 disebabkan Najib menjadi liabiliti dan punca kekalahan Barisan Nasional dalam PRU 14 kelak.

Daripada Barisan Nasional karam dalam PRU 14, lantaklah Najib karam seorang diri dalam pemilihan UMNO nanti.

Keutamaan yang sangat penting adalah kelangsungan kuasa politik UMNO dan Barisan Nasional dalam politik negara, bukannya nak mendewa-dewakan sikap syok sendiri Najib yang entah apa-apa itu.

Tanpa Nama berkata...

Sila terangkan cara yang paling sesuai untuk Tun Dr. Mahathir mengajar Najib menjadi pentadbir yang baik.

Sedarlah Tun Dr. Mahathir dah bersemuka, dah beri nasihat dengan lembut dan berlapik, dah beri kritikan yang berlapik, beri kritikan yang sinis yang masih lagi berlapik, tapi Najib tak faham-faham kerana dia bersikap seperti lembu sedang makan rumput, lihatlah lembu yang sedang makan rumput, nasihatlah dengan penuh berhemah, lembah lembut atau makilah apa saja ke lembu itu, lembu itu buat tak peduli sahaja dan terus meragut rumput tanpa rasa apa-apa, inilah yang dibuat oleh Najib sekarang ini.

Tun Dr. Mahathir tak menuduh Najib bunuh Altantuya, Tun Dr. Mahathir tak tuduh Najib menyelewengkan wang negara yang dilaburkan dalam 1MDB, Tun Dr. Mahathir tak menuduh Najib menyalahgunakan wang negara beli jet baharu sedangkan jet lama masih boleh digunakan.

Tun Dr. Mahathir hanya minta Najib beri penjelasan kerana isu-isu berkenaan telah memberikan kesan buruk terhadap sokongan rakyat kepada Barisan Nasional.

Keutamaan adalah untuk kelangsungan kekuasaan politik UMNO dan Barisan Nasional dalam arena politik Malaysia, bukannya nak mendewa-dewakan nafsu serakah syok sendiri Najib yang entah apa-apa itu.

Saya berharap para jemuan belaan Najib dan blogger bangang belaan Najib, sila lihat isu yang sebenarnya, bukannya hentam keromo tak tentu hala menyokong membuta tuli yang menyerlahkan kebodohan anda semua.

Tanpa Nama berkata...

kekuatan najib hanya bergantung pada wang saja. sokongan ahli umno sendiri memang dah lama merosot pun..

Tanpa Nama berkata...

aku respek tun kerana dia negarawan ulung yang malaysia pernah ada. tapi ikut rekod tun, semua yang jadi orang harapan dia gagal. anwar - gagal. dipilihnya paklah - gagal juga. kemudian dengan pengaruhnya yang kuat naikkan pulak najib - tun kelaskan gagal juga. habis, siapa orangnya yang tun rasa hebat dan sama taraf dengan corak dan flownya mentadbir negara? adakah mukhriz? mungkin juga. soalnya mukhriz tewas dalam persaingan menentang kj bagi pemimpin ketua pemuda. adakah tun sedang 'running out of the time' kerana rakan2 politiknya seperti lee kuan yew dan tg nik abdul aziz sudah meninggal? tun perlukan legasinya menjadi ketua dalam kepimpinan negara. rasanya jika najib turun dan muhyiddn ambil alih jawatan pm, maka nasib muhyiddn juga kan sama seperti nasib anwar, paklah dan najib. sehinggalah mukhriz menjadi pm. itupun jika ditakdirkan tun dikurniakan umur panjang oleh Allah SWT. secara peribadi, dalam persaingan mukhriz dan kj, aku lebih memihak kepada mukhriz, tetapi sebagai orang politik, biarlah mukhriz naik dengan kekuatan sendiri. tak perlu pengaruh bapanya untuk jadi vvip politik.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 4/06/2015 11:01:00 PG, sedihlah dengan pemikiran kamu, berdasarkan realiti sekarang, Tun Dr. Mahathir membuat kritikan bukannya nak menaikkan Mukhriz sampai jadi Perdana Menteri selepas Najib disingkirkan, tetapi kerana prestasi Najib yang buruk yang memudaratkan rakyat dan negara.

Sila guna otak dengan normal, jangan menjadi tolol hingga tak boleh berfikir sebab kamu nak juga membela kegagalan Najib yang kamu anggap sebagai kejayaan yang sangat menggagumkan itu.

Malahan nak naikkan Mukhriz jadi Perdana Menteri selepas Najib dapat dipaksa letak jawatan adalah hujah dungu, dengan kedudukan Mukhriz yang hanya Ketua Bahagian dan Ketua Badan Perhubungan UMNO Kedah sekarang ini, susahlah nak naik mendadak begitu, guna akal sikit bila berhujah, jangan menyerlahkan ketongongan diri dengan memberikan hujah bertaraf jamban begini.

Tanpa Nama berkata...

Mukhriz tak ada jawatan pun dalam Naib Presiden, malahan tak ada jawatan pun dalam Majlis Tertinggi, macam mana boleh lompat jadi Presiden UMNO sedangkan hanyalah Ketua Bahagian UMNO Jerlun dan Ketua Badan Perhubungan UMNO Kedah sahaja?

Hujah para jemuaan belaan dan tukang gilap epal serta blogger bangang belaan Najib ini hanya menyerlahkan kebodohan mereka.

Sebelum ini mereka menyerang Tun Dr. Mahathir dengan berbagai tuduhan palsu, sekarang mereka nak merosakkan kredebiliti Datuk Seri Mukhriz pula, sebabnya mereka gagal nak memalukan Tun Dr. Mahathir dan gagal nak mendiamkan Tun Dr. Mahathir dari mendedahkan kebenaran, maka mereka jadikan Datuk Seri Mukhriz pula sebagai mangsa mereka.

Tetapi dengan hujah bertaraf jamban mereka itu, hanya menyerlahkan kepandiran, kedunguan, kebodohan mereka yang makin bertambah berbakul-bakul.

Rakyat sedar apa yang diutarakan oleh Tun Dr. Mahathir dah lama disuarakan oleh rakyat, malahan oleh pimpinan UMNO yang dicantas oleh Najib dan para jemuanny itu pun dah lama menyuarakan keresahan mengenai isu-isu yang dibangkitkan itu.

Tapi malangnya kalau pimpinan UMNO peringkat bawahan bersuara, terus kena cantas, tapi sekarang Tun Dr. Mahathir sendiri yang menyuarakan isu ini, mereka dah gelabah dan membuat tuduhan serta fitnah jahat untuk terus mereka membela kegagalan Najib itu.

Inilah wajah sebenar para jemuan yang sanggup menjahanamkan UMNO untuk bergayut di sekeliling Najib seperti beruk mak yeh menunggu pisang ditabur ke tanah.

Melayu Pasir Gudang berkata...

kasihan ulasan untuk mempertahankan Tun M sangat naif, sedarlah walaupun di katakan bukan tuduhan tapi kenapa negawawan ulung negara dalam tulisannya seolah mempertikai kepusan mahkamah, dah tak percaya kepada kedaulatan undang-undang ke.

Apapun yang di utarakan oleh admin bukanlah soal Tun M tuduh apa atau soal apa, persoalan yang di bawa ialah tulisan Tun M itu boleh memecahbelahkan ummah melayu...belajarlah dari sejarah bagaimana UMNO hilang majoriti dalam BN hingga terpaksa bersandar kepada MCA,MIC,Gerakan dan parti parti komponen BN dari Sabah dan Sarawak untuk terus perintah negara cuba ingat zaman siapa tu....

ramlan aziz berkata...

Apa ni...kenapa gelincirkan keretapi dari landasan...isunya najib perlu sedar dan sensitif terhdap umat yg menyokongnya dlm pru13 dulu...tun hanya berbuat sbagaimana yg dikatakan dulu...bangkit utk membantu betulkan pentadbir negara yg dh mula menyeleweng...sedarlah najib...kenapa kamu bersikap tidak peka terhadap harapan umat yg menyokongmu dahulu...?

Unknown berkata...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

IBU TUTI TKI SINGAPUR berkata...

saya PAK SLEMET posisi sekarang di malaysia
bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa
setiap gajian selalu mengirimkan orang tua
sebenarnya pengen pulang tapi gak punya uang
sempat saya putus asah dan secara kebetulan
saya buka FB ada seseorng berkomentar
tentang AKI NAWE katanya perna di bantu
melalui jalan togel saya coba2 menghubungi
karna di malaysia ada pemasangan
jadi saya memberanikan diri karna sudah bingun
saya minta angka sama AKI NAWE
angka yang di berikan 6D TOTO tembus 100%
terima kasih banyak AKI
kemarin saya bingun syukur sekarang sudah senang
rencana bulan depan mau pulang untuk buka usaha
bagi penggemar togel ingin merasakan kemenangan
terutama yang punya masalah hutang lama belum lunas
jangan putus asah HUBUNGI AKI NAWE 085-218-379-259
tak ada salahnya anda coba
karna prediksi AKI tidak perna meleset
saya jamin AKI NAWE tidak akan mengecewakan

saya PAK SLEMET posisi sekarang di malaysia
bekerja sebagai BURU BANGUNAN gaji tidak seberapa
setiap gajian selalu mengirimkan orang tua
sebenarnya pengen pulang tapi gak punya uang
sempat saya putus asah dan secara kebetulan
saya buka FB ada seseorng berkomentar
tentang AKI NAWE katanya perna di bantu
melalui jalan togel saya coba2 menghubungi
karna di malaysia ada pemasangan
jadi saya memberanikan diri karna sudah bingun
saya minta angka sama AKI NAWE
angka yang di berikan 6D TOTO tembus 100%
terima kasih banyak AKI
kemarin saya bingun syukur sekarang sudah senang
rencana bulan depan mau pulang untuk buka usaha
bagi penggemar togel ingin merasakan kemenangan
terutama yang punya masalah hutang lama belum lunas
jangan putus asah HUBUNGI AKI NAWE 085-218-379-259
tak ada salahnya anda coba
karna prediksi AKI tidak perna meleset
saya jamin AKI NAWE tidak akan mengecewakan

Unknown berkata...

saya mengucapkan banyak terimakasih kepada KI HADAK yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama KI HADAK dan dengan senang hati beliau mau membantu saya..,ALHAMDULIL LAH nomor yang dikasi KI semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungiya jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi KI HADAK DI 085=259=457=111 ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinya dan perlu anda ketahui kalau banyak dukun yang tercantum dalam internet,itu jangan dipercaya kalau bukan nama KI HADAK